Med den store gourmet og madbølge, der er kommet over de seneste år, hvor nyt nordisk for alvor har sat sig i de danske hjem, er der også blevet større fokus på kvalitet i medlavningen i hjemmet. Dette absolut ikke udelukkende som en kvindebeskæftigelse, men især noget mange mænd er begyndt at gå op i. Der er her en helt særlig mulighed for at nørde igennem. Man kunne måske mistænke de mange smarte maskiner og redskaber som en af årsagerne til denne succesrate blandt mænd. For det handler i høj grad om at have det rigtige udstyr og dette på lige fod med, hvis det var golf, cykling o.l., der var hobbyen. Nu er det ikke længere nok blot at være med på bølgen af foodprocessorer, men man skal gå all in på fx at købe en sous vide og dertilhørende tilbehør.

Sous-vide_equipment_open

En sådan maskine vil nemlig sikre dig at kødet altid vil være mørt og perfekt stegt.  Man kan altså få mulighed for i den grad at imponere gæsterne. Og det at være amatør kok kan lige pludselig blive en ret seriøs hobby med den investering det altså kræver. Dog holder det ikke folk fra trods alt at gå med på bølgen. Mange kan nok føle at denne bølge med sous vide og gourmet mad efterhånden har overtaget hjemmet. Da det i længden kan blive lidt omfattende at skulle leve op til dette høje niveau i hverdagen. Dog forsøger flere og flere. Samt mange prøver lykken med deres amatør kokke evner i madprogrammer som både Masterchef, men også Den Store Bagedyst.

 

Hvorfor investere i en sous vide?

 

Man kan måske synes, at det er lige i overkanten at investere i noget så smart som en sous vide. For selvom man synes et godt stykke mørt kød er lækkert, så er spørgsmålet altså stadig, om det er det værd at investere så mange penge i at få det gjort på denne måde. Dog er det en maskine, der ligesom så mange andre redskaber, der kan hjælpe i køkkenet til at skabe lidt mere kvalitet. Og får man ofte gæster, hvor man ynder at servere lækkert kød, så er en sous vide altså lige prikken over i’et. For her får du garantien for at det bliver godt. Ikke bare mørt, men også smagfuldt. Har man altså hang til luksus og gourmet, så vil det helt sikkert være en investering, som vil give meget glæde i længden.